WHOA biedt wellicht een nieuwe uitkomst voor u

Op 1 januari 2021 is er en nieuwe wet ingegaan, namelijk de WHOA (Wet Homologatie Onderhands Akkoord)

Op 1 januari 2021 is er een nieuwe wet ingegaan, namelijk de WHOA. Dit staat voor Wet Homologatie Onderhands Akkoord en maakt mogelijk dat er bij een bedrijf op de rand van faillissement toch een akkoord tot stand kan komen zonder dat alle schuldeisers en aandeelhouders daarmee instemmen, dit was voorheen wel zo.

De WHOA gaat ervoor zorgen dat de mogelijkheden voor een herstructurering van schulden wordt vergroot. Dit gebeurt doordat een tot stand gekomen akkoord door de rechter wordt gesteund en door een meerderheid is bevestigd.

Hierdoor kan een bedrijf op de rand van faillissement met levensvatbare bedrijfsactiviteiten makkelijker doorgaan waardoor faillissement wordt voorkomen.

Wij van NKBelastingadvies adviseren uw bedrijf graag over de mogelijkheden bij verschillende belasting-gerelateerde zaken, zoals bijvoorbeeld mogelijk faillissement van uw bedrijf. Dankzij vakkennis en het up-to-date houden van deze kennis door te kijken naar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van belastingen, zoals bijvoorbeeld de WHOA, kunnen wij veel van uw vragen beantwoorden en wellicht eventuele zorgen wegnemen. U kunt ons contacteren op: contact@nkbelastingadvies.nl voor professioneel belastingadvies.

Wilt u meer lezen over MKB+ lees dan het artikel: De laatste uitstel maatregelen belastingdienst uitgelegd 

Bron: belastingdienst.nl